Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pęczakiem , borowikami, mięsem i warzywami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 500 g
cukinia 1 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 garść
sól czarna do smaku
pieprz 1 łyzeczka
majeranek 1 szczypta
kapusta 1 szt
masło 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczka
borowiki 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pęczakiem , borowikami, mięsem i warzywami

Mięso z szynki chude zmieliłam razem z cebulą .
Kapustę gotujemy w dużym garnku do miękkich lisci ok 2 h pod przykryciem , następnie zalewamy zimną wodą i odrazu oddzielamy liscie .
Borowiki kroimy na małe kawalki i smazymy na maśle ok 7 min , studzimy .
Marchew szatkujemy na małych oczkach razem z cukinią .Natkę szatkujemy i dodajemy do mięsa ,razem z warzywami , grzybami i całość doprawiamy , powinno być dość wyraziste w smaku .
Na każdy liść wykładamy porcję farszu i zwijamy , układamy ciasno w garnku i zalewamy bulionem , bądż wodą , dusimy na maleńkim ogniu ok 1.5h
Ja podaję z sosem pomidorowym .
Z tej porcji wyszło mi 12 gołąbków , liście zostały jeszcze z kapusty :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.08.2013 07:54
Super pomysł na gołąbki :)
Anna133 26.08.2013 19:15
zupełnie inne w smaku niż tradycyjne
katarzynagotuje 26.08.2013 18:21
Muszą być pyszne :)
rafał5 26.08.2013 17:56
bardzo lubię gołąbki
cukiereczek 26.08.2013 17:51
bardzo ciekawe
iwi 26.08.2013 16:49
Pyszne gołąbki
Anna133 26.08.2013 15:39
A ja ciagle robię inne ,jakość nie lubimy zwykłych z ryzem i mięskiem :D polecam są smaczne
Katarina 26.08.2013 15:35
Nie jadłam jeszcze takich gołąbków z chęcią bym spróbowała wyglądają apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak