Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanki z cebulą szynką parmeńską i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2
masło 1 kostka
szynka parmeńska 2 opakowania
pieczarki 6 sztuk
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 sztuk
Sól czosnkowa jodowana Prymat szczypta
papryka czerwona szczypta
ser cheddar 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanki z cebulą szynką parmeńską i pieczarkami

bagietki przekrawamy na pół smarujemy masłem kładziemy plastry szynki układamy pokrojoną cebulę w kostkę obieramy pieczarki kroimy je na plastry i układamy na bagietkach doprawiamy solą i czerwoną papryką posypujemy startym serem wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni censjusza na ok 15 minut aż ser się roztopi a cebula pieczarki zmiękną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak