Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony nadziewane kaszą i mięsem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
przyprawa do gyrosa 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
kasza gryczana 20 dag
kostka rosołowa 1 szt
pomidorki koktajlowe 8-10 szt
jajko 1 szt
szczypiorek siekany
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony nadziewane kaszą i mięsem

Kroki postępowania

1
Umyte mięso pokroić w kosteczkę, włożyć do miski, wymieszać z olejem i przyprawą do gyrosa. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Krok 1 - Patisony nadziewane kaszą i mięsem foto
2
Następnie wyłożyć razem z olejem na rozgrzaną patelnię i lekko zrumienić.
Krok 2 - Patisony nadziewane kaszą i mięsem foto
3
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć.
Krok 3 - Patisony nadziewane kaszą i mięsem foto
4
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.Do miski włożyć ugotowaną kaszę, dodać pieczarki, mięso, pokrojone pomidorki, szczypiorek, roztrzepane jajko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Krok 4 - Patisony nadziewane kaszą i mięsem foto
5
Patisony umyć, odciąć wierzchołki a miąższ z nasionami wydrążyć łyżeczką. Patisony razem z kapturkami włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować na pół miękko, wyjąć łyżką cedzakową.Farszem napełnić przygotowane patisony, posypać żółtym serem, przykryć kapturkami.
Krok 5 - Patisony nadziewane kaszą i mięsem foto
6
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w nagrzanym piekarniku lub kuchence mikrofalowej.
Krok 6 - Patisony nadziewane kaszą i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.08.2016 08:13
smaczne danie
adelajda 26.01.2014 12:34
rewelacyjne danie :)
romanrafal
romanrafal 07.09.2013 08:38
bardzo fajny przepis
mela25 04.09.2013 06:45
Lubię takie połączenia
olkaaa 03.09.2013 07:49
chętnie spróbuję
Alex_M 30.08.2013 13:00
podoba mi sie farsz :) super!
ONY_za_kare 30.08.2013 12:51
super danie
Katarzyna59 26.08.2013 08:38
bardzo apetyczne
Lis 25.08.2013 23:48
Z pewnością smakowite:)Pięknie wyglądają
gosia561 25.08.2013 23:45
świetne patisonki
caralajna 25.08.2013 22:06
ładny kolor patisonów, ja mam w tym roku seledynowe ;)
Kolorowa 25.08.2013 21:39
ładne, pewnie smaczne ;)
arbuzowo 25.08.2013 21:08
ciekawy pomysł na letni obiad
Megg 25.08.2013 21:02
smakowity pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak