Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska z makaronem

5.0
(96)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
żółtko jajek 2 szt
śmietanka kremowa 200 ml
Kucharek przyprawa do potraw
oregano
bazylia
masło klika łyżek
szczypiorek 1/2 peczka
makaron 15-20 dag
bulion warzywny 2 l
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska z makaronem

Makaron gotujemy al dente- odcedzamy
Obrane warzywa ścieramy na grubej tarce, a następnie wrzucamy na rozgrzane w garnku masło- chwilkę dusimy.
Zalewamy warzywa bulionem i gotujemy do miękkości.
Śmietankę miksujemy z żółtkami i wlewamy do zupy.
Dodajemy także starty ser.
Całość przyprawiamy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.01.2015 17:21
z chęcią bym spróbowała
foczka-ks 27.09.2013 01:16
fajne, ciekawy przepis
Krystyna32 27.08.2013 07:49
pyszna zupka
adelajda 25.08.2013 16:13
bardzo lubię tą zupkę
Kasia35 25.08.2013 14:48
zapisuję do zrobienia :)
Renata 25.08.2013 09:28
mniam zupka
Agnieszka-87-25 25.08.2013 09:19
pychota ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak