Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka zapiekane jak u babci i mamy :)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1 sztuka
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
cukier kryształ 1 szczypta
borówki amerykańskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka zapiekane jak u babci i mamy :)

Jabłka umyć, przeciąć na pół, ale tak, żeby z gniazd nasiennych powstały gwiazdki :). Ułożyć na blaszce posypać cynamonem i cukrem. Piec kilka minut w piekarniku. W rondelku rozgotować borówki z dodatkiem cukru, gdy zmiękną przetrzeć przez sito. Na każdy talerz wylać kilka łyżek sosu a na nim położyć połówki jabłka:).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak