Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki-przepis podstawowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 350 g
masło 200 g
cukier puder 50 g
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki-przepis podstawowy

Mąkę łączymy z cukrami,siekamy z masłem,dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 0,5 cm,szklanką wycinamy kółka i wylepiamy nimi wcześniej natłuszczone olejem foremki. Pieczemy 15 minut w tem. 180 stopni C.

Gotowe babeczki napełniamy i dekorujemy wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 07.12.2013 15:16
swietny przepis
monia502 05.09.2013 23:35
Smaczne bo jadłam je u Elki, dosłownie rozpływają się w ustach.
lara 01.09.2013 16:38
babeczki są super, można je podawać w wielu odsłonach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak