Składniki:
ogórki gruntowe | 4-5 kg |
woda | 6 szklanek |
ocet 10 % | 1 szklanka |
cukier | 6 łyżek |
sól | 1,5 łyżki |
nasiona kopru | 1 łyżka |
Szykujecie przetwory na zimę do domowych spiżarni? Koniecznie wypróbujcie ten przepis na ogórki konserwowe w plastrach! Stanowią smaczny dodatek do zimowych obiadów z mięsem.
ogórki gruntowe | 4-5 kg |
woda | 6 szklanek |
ocet 10 % | 1 szklanka |
cukier | 6 łyżek |
sól | 1,5 łyżki |
nasiona kopru | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: