Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki ze schabu w sosie porowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
por 1 sztuka
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
schab 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki ze schabu w sosie porowym

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Podsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Bitki ze schabu w sosie porowym foto
2
Zalać 500 ml wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Bitki ze schabu w sosie porowym foto
3
Kiedy mięso będzie miękkie dodać pokrojonego w plastry pora i dusić razem jeszcze 10 minut. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Sos przyprawić kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - Bitki ze schabu w sosie porowym foto
4
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Bitki ze schabu w sosie porowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.04.2014 19:25
poproszę porcyjkę :)
Dorota59 05.01.2014 12:25
dobre mięsko
adelajda 21.12.2013 12:28
smaczny obiadek :)
IlonaAlbertos 06.12.2013 17:46
Uwielbiam bitki.
caralajna 03.09.2013 07:55
dobry obiad
mirosława4 31.08.2013 16:10
przepyszny obiadek :)
Kamil 29.08.2013 11:18
niektórzy to mnie pewnie za to zamordują ale najlepsze bitki jakie jadłem były z koniny
Krystyna32 28.08.2013 21:43
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak