Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 sztuka
filet z kurczaka 1 sztuka
udka kurczaka 2 sztuki
żołądki drobiowe 30 dag
makaron 1 paczka
sól do smaku
pieprz w ziarenkach 4 sztuki
pietruszka 1 pęczek
kostki rosołowe 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół.

Do garnka z wodą (ok3-4 litry) wsypujemy 2 łyżki soli oraz ziarenka pieprzu kolorowego. Następnie wrzucamy obmyte mięso oraz obraną włoszczyznę. Gdy podczas gotowania woda wyparuje możemy dolać mniej więcej tyle samo. Po ok 2 h gotowania wrzucamy kostki rosołowe i wyjmujemy zbędne części włoszczyzny (seler, pietruszka itd.) Gotujemy do momentu w którym mięso będzie miękkie. W między czasie gotujemy makaron i kroimy drobno pietruszkę. Makaron i pietruszkę można wrzucić od razu do zupy aczkolwiek ja wole aby każdy sam zdecydował ile chce makaronu i świeżej pietruszki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

juuusta 27.08.2013 17:52
pyszne jedzonko
cukiereczek 27.08.2013 17:28
rosół jest super
Sylwiagr 27.08.2013 15:39
pyszności:)
iwi 27.08.2013 14:33
Nie ma jak stary,dobry rosół
Krakowianka 27.08.2013 14:09
z takim makaronem jeszcze nigdy nei jadłam rosołu! jakoś jak jest inny niz nitki to mi nie pasuje ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak