Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote pierogi ze szpinakiem i fetą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony brykiet 450 gram
feta 200 gram
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
sól, pieprz
mąka 750 gram
oliwa 1 łyżka
woda 250 (ciepła)
bulion 1 kostka
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Złote pierogi ze szpinakiem i fetą.

Posiekaną cebulkę smażymy na złoto, pod koniec dodajemy czosnek. Wrzucamy szpinak, dodajemy kostkę rosołową i troszkę wody i dusimy na małym ogniu do rozmrożenia. Kiedy już będzie miękki i płyn odparuje, dodajemy fetę i doprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystudzenia. Wyrabiamy ciasto na pierogi (dodaj oliwę śmietanę), trochę mąki zostawiamy do podsypywania w trakcie wałkowania. Farsz nakładamy na wycięte krążki, dokładnie sklejamy i gotujemy. Smażymy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.08.2013 00:13
na pewno bardzo smaczne
oluś 15.08.2013 22:35
w innym przepisie również miałam zdjęcie z napisem PRZYŚLIJ PRZEPIS i ktoś stwierdził, że zdjęcie zostało komuś "skradzione". Dla wiadomości: ja mam również konto na tymże portalu, stąd napis na zdjęciu.
Magula 15.08.2013 21:13
napewno pyszne
LoLa 15.08.2013 14:30
mniam mniam
Megg 15.08.2013 12:17
super smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak