Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z flądry z pieprzem smażone...

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety flądry 1 kg
mąka pszenna - ile potrzeba
sól 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy - ile potrzeba
cytryna 1 na sok

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z flądry z pieprzem smażone...

filety z flądry dobrze opłukać pod zimną wodą

osuszyć ręcznikiem papierowym i przed włożeniem do maki skropić je cytrynowym sokiem

do reklamówki wsypać około 1 szklanki mąki i wymieszać ją z solą i pieprzem

filety włożyć do reklamówki i wszystkie w mące obsypać - taki sposób nie brudzi talerza i nie sypie się po stole a siatkę od razu wyrzucasz

na gorącym oleju smażyć filety na złocisto z obu stron

takie fląderki lubimy na kolację do pieczywa.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danielo 16.06.2019 12:29
Dla mnie flądra to najlepsza ryba morska . Dlatego dzisiaj ląduje u mnie na stole w/g tego przepisu. Dzięki
Doradca Smaku 17.06.2019 14:01
Fajnie! Cieszę, że przepis się przydał. Pozdrawiam!
Bernadeta1 06.10.2013 00:41
rybka i jeszcze na ostro to moje smaki
Róża1 15.08.2013 20:36
uważam tak jak IwonaD :-)
IwonaDD 15.08.2013 18:48
fladra pierwsza klasa!
sasanka 14.08.2013 20:53
Jadłam w tym roku nad morzem pierwszy raz flądrę i mnie oczarowała (pomimo swojej wątpliwej urody :D)Twoja fląderka prezentuje się bardzo zachęcająco :D
teresa18 14.08.2013 20:13
fajnie przyrządzona rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak