Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini gołąbki z botwinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 10 dag
liscie botwinki
jogurt 1 szklanka
ogórek 1 sztuka
przyprawa Tzatzik Prymat
sałata 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidory 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini gołąbki z botwinki

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory.
Krok 1 - Mini gołąbki z botwinki foto
2
Ogórka obrać i zetrzeć na tarce odcisnąć nadmiar wody dodać do jogurtu. Doprawić do smaku przyprawą tzatzik.
Krok 2 - Mini gołąbki z botwinki foto
3
Liście botwinki dokładnie opłukać i zblanszować. Na każdy liść nakładamy małe porcje ryżu i rolujemy.
Krok 3 - Mini gołąbki z botwinki foto
4
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki układamy na talerzach rozlewamy na sałatę porcję sosu. Na sos kładziemy małe gołąbki.
Krok 4 - Mini gołąbki z botwinki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 13.08.2013 15:31
super pomysł
kasienka23 13.08.2013 09:37
fajny pomysł zawijać w boćwinę :)
dodi 13.08.2013 08:47
świetny sposób na gołąbki
Magula 13.08.2013 08:20
bardzo pomysłowe
Stenka 13.08.2013 07:31
ciekawy przepis
pycia9 13.08.2013 07:29
fajne danie
caralajna 13.08.2013 07:22
pomysł fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak