Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana kuskusem i kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
papryka czerwona 4
cebula 2
ząbki czosnku 3
pomidor 2
kuskus 1/2 szklanki
jajko 1
sól
pieprz
tymianek
bazylia
olej

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana kuskusem i kurczakiem

Cebulę kroimy drobno, czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy razem na oleju. Pomidory sparzamy, ściągamy skórkę i drobno kroimy, dodajemy do cebuli. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy i dodajemy do farszu. W miseczce przygotowujemy kuskus wg przepisu. Dodajemy go do farszu i przyprawiamy do smaku. Najlepiej jak zioła będą świeże. Papryki przekrawamy na pół, oczyszczamy. Każdą połówkę wypełniamy farszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 20 min 180 stopni. Na koniec można posypać szczypiorkiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 13.08.2013 10:32
robię wersje z ryżem
Magula 13.08.2013 08:29
Uwielbiam kasze kuskus, połączenie z kurczakiem bardzo mi odpowiada. Jedynie zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, bo nie bardzo wiadomo co na nich jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak