Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna na mleku z jagodami

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 3-4 łyżki
mleko 2 szkl.
jagody 3-4 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna na mleku z jagodami

Do garnka wlewam mleko i zaczynam podgrzewać. Gdy mleko się zagotuje zmniejszam ogień i wsypuję kaszkę manną. Gotuję cały czas mieszając. Gdy kasza zgęstnieje dodaję cukier do smaku.
Kaszkę wylewamy na talerzyk i podajemy z jagodami świeżymi lub pasteryzowanymi.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 26.09.2013 14:21
Uwielbiam kasze manna z jagodami
Mniam 22.08.2013 09:38
Takie proste, a takie smaczne.
Marta1986 21.08.2013 19:56
bardzo apetyczne
Pyszota 21.08.2013 19:44
pyszna kasza
Sylwiagr 21.08.2013 19:31
zazwyczaj jak robię dolewam po prostu soku, zdecydowanie lepiej pasują świeże owoce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak