Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA DLA DOROSŁYCH

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
olej 5 łyżek
cytryny 1/2 szt.
sól, cukier
Mały kieliszek dobrej wódki
kapusta włoska 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA DLA DOROSŁYCH

Wykonanie:
Rodzynki namoczyć wcześniej w alkoholu. Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić na pół godziny. Następnie wycisnąć sok z cytryny, pocukrować, wlać olej i wymieszać. Obsypać rodzynki, orzechami i podawać do obiadu lub na przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 20.08.2013 19:46
odważne połączenie
Konczi 20.08.2013 19:13
z wódką jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak