Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem wieprzowym i kukurydzą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cannelloni 1 opakowanie
Farsz:
łopatka bez kości 40 dag
szynka wieprzowa 40 dag
cebula 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
mleko 2 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bazylia kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem wieprzowym i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy farsz: łopatkę i szynkę mielimy. Wraz z posiekaną cebulą podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy. Na koniec osączoną z zalewy kukurydzę. Całość mieszamy, studzimy.
Krok 1 - Cannelloni z mięsem wieprzowym i kukurydzą foto
2
Przygotowujemy sos beszamelowy: masło roztapiamy dodajemy mąkę i przesmażamy. Całość zalewamy mlekiem, zagotowujemy. Dodajemy gałkę.
Krok 2 - Cannelloni z mięsem wieprzowym i kukurydzą foto
3
Cannelloni nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Cannelloni z mięsem wieprzowym i kukurydzą foto
4
Każdą warstwę nadzianego makaronu polewamy sosem beszamelowym. Cannelloni zapiekamy około 60 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Cannelloni z mięsem wieprzowym i kukurydzą foto
5
Podajemy. Smacznego!
Krok 5 - Cannelloni z mięsem wieprzowym i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 21.08.2013 21:07
fajny przepis
Stenka 19.08.2013 15:17
apetycznie wygląda
gosia561 19.08.2013 15:10
doskonały farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak