Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z pulpecikami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody 3 l
cebuli 1 sztuka
marchewki 6 sztuk
selera 1 sztuka
pietruszki 4 sztuki
kostki rosołowej 1 sztuka
kaszy jęczmiennej 1 szklanka
porcji rosołowej mięsa 1 sztuka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek
śmietany 2 łyżki
pulpeciki
mięsa mielonego 60 dag
cebuli 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąki 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z pulpecikami

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać wodę i włożyć porcję rosołową. Ugotować. Marchewkę,seler i pietruszkę obrać ,umyć i zetrzeć na tarce. Wsypać do zupy. Po ugotowaniu porcje rosołową wyjąć. Wrzucić kostkę rosołową. Cebulę umyć,obrać i drobno pokroić. Usmazyc na oliwie i dodać do zupy. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz. Wsypać kaszę jęczmienną. Wymieszać.
Krok 1 - Krupnik z pulpecikami foto
2
Do mięsa mielonego dodać starkowaną cebulę. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Następnie wsypać bułkę tartą i mąkę. Wymieszać i uformować pulpeciki. Obtoczyć w mące.
Krok 2 - Krupnik z pulpecikami foto
3
Pulpeciki włożyć do gotującej się zupy. Dodać koperek i wymieszać. Po ugotowaniu pulpecików, wyjać. Zupę zabielić śmietaną. Wymieszać. Podawać zupę z pulpecikami.
Krok 3 - Krupnik z pulpecikami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.08.2013 15:22
U mnie też dzisiaj krupnik. Ale bez pulpetów.
joanna__s 19.08.2013 11:57
U mnie też dzisiaj pulpety. Ale bez krupniku.
Magula 19.08.2013 10:21
Ciekawe połączenie zupki z mięski8em

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak