Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mirabelki do mięsa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mirabelki 1 kg
czosnek 6 zabków
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mirabelki do mięsa

Mirabelki opłukać, wrzucić do garnka, wlać około 1/4 szklanki wody i rozgotować. Przetrzeć przez sito, ponownie włożyć do garnka. Czosnek przepuścić przez praskę i dołożyć do śliwek. Dodać kawałek papryki chilli i cukier oraz przyprawy do smaku: sól, gałkę muszkatołową, cynamon i goździki oraz łyżkę oleju. Pogotować około 10 minut. Włożyć gorące do wyprażonych słoików i pasteryzować około 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.12.2013 20:26
super przepis :)
Jansko 27.10.2013 12:16
ciekawy przepis
malina 08.09.2013 19:21
mam mnóstwo mirabelek , ale tej propozycji nie znałam, warto wypróbować
matesko 03.09.2013 15:18
takiego nigdy nie jadłam. coś nowego
Róża1 30.08.2013 22:43
super pomysł:-)
okrysia 20.08.2013 09:36
SMACZNE TO!
caralajna 16.08.2013 20:28
ciekawy pomysł
Skoter 16.08.2013 13:04
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak