Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 1/2 kg
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
przyprawa uniwersalna
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
ziele angielskie 3 ziarenka
jogurt naturalny 3 łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy na półplasterki i wrzucamy do rondelka z rozgrzanym olejem.
Krok 1 - Gulasz  z indyka foto
2
Podsmażamy i posypujemy przyprawą uniwersalną.
Krok 2 - Gulasz  z indyka foto
3
Mięso gulaszowe kroimy w kostkę,
Krok 3 - Gulasz  z indyka foto
4
posypujemy przyprawą do kurczaka i wrzucamy do rondelka z cebulą.
Krok 4 - Gulasz  z indyka foto
5
Mięso podsmażamy mieszając co jakiś czas. Dodajemy ziele angielskie, dolewamy niepełną szklankę wody i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
Krok 5 - Gulasz  z indyka foto
6
Pod koniec duszenia dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
Krok 6 - Gulasz  z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 16.08.2013 18:45
Smaczny obiad u Ciebie.
Magula 16.08.2013 14:20
Ten jest smaczny i bardzo szybki
Monia 16.08.2013 12:30
Pychotka, lubię dobry gulasz :)
Mniam 16.08.2013 09:39
Smaczny gulasz.
Janina 15.08.2013 22:35
Bardzo lubię taki gulasz;)
treonina 15.08.2013 21:54
musi być pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak