Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kajmakowe z krakersami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 opakowania
krakersy 1 opakowanie
budyń waniliowy 2
śnieżka 2
mleko 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kajmakowe z krakersami

w blaszce układamy na dnie herbatniki. Gotujemy litr mleka i robimy budynie waniliowe. Wylewamy je na herbatniki. przykrywamy krakersami. Na krakersy wylewamy mase kajmakowa ( podgrzewam ją wcześniej na gazie, żeby można było ją lepiej rozsmarować. Na masę wykładam herbatniki. Z pozostałego mleka i śnieżek robię bitą śmietanę, którą wykładam na wierz ciasta. Pozostawiam na noc w lodówce,aby ciasto się połączyło w jedno. Pyszności.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 04.08.2013 22:13
Na pewno pyszne.
Megg 04.08.2013 22:13
wspaniałe ciacho
Czarnula87 04.08.2013 22:13
z krakersami jadłam i jest pyszne takie połączenie słodko słone
Marcinooo
Marcinooo 04.08.2013 21:50
Rzeczywiście pyszności:)
kokoszka
kokoszka 04.08.2013 21:30
pyszności dla mnie
Sroczka 04.08.2013 21:15
Takie ciasto na pewno by mi smakowało.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak