Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok porzeczkowo-agrestowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier do smaku
agrest 30 dkg.
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: sok porzeczkowo-agrestowy

z porzeczko agrestu usunąć gronka i dokładnie umyć wraz z agrestem,wycisnąć sok najlepiej przez sokowirówkę,wlać odciśnięty sok do naczynia i zagotować wsypać cukier do smaku(dodałam na 3 litry soku 3/4kg.)wymieszać i ponownie zagotować,po zagotowaniu się wlewać do wyparzonych i umytych słoików szczelnie zakręcać i odwracać do góry dnem,po wystudzeniu wstawić w chłodne miejsce,polecam jest w smaku lekko kwaśny doskonale gasi pragnienie w upały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.08.2013 14:25
pyszny sok
mirosława4 04.08.2013 20:56
nie jest kwaśny bo porzeczko-agrest jest bardzo podobny do czarnej porzeczki a agrestu miałam tylko trochę resztę z krzaczka nie wiedziałam co z nim zrobić i dodałam do porzeczko-agrestu ale nie zakwasił smaku tego soku było go za mało :)
Katarzyna/kate1980 04.08.2013 20:47
bardzo ciekawe połączenie tylko czy aby nie za kwaśne?
msmors 04.08.2013 12:39
takiego jeszcze nie robiłam
gosia1988 04.08.2013 11:08
fajny sok :)
cukiereczek 04.08.2013 10:36
pyszny domowy sok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak