Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zasmażana z cebulą i czosnkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
cebula biała 1 duża
czosnek 2-3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-5 łyżek
olej
masło 1 łyżka klarowane
przyprawa do zup
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zasmażana z cebulą i czosnkiem

Fasolkę umyć, osączyć, odciąć końcówki, przeciąć fasolki na połowę, aby były mniejsze, i ugotować w lekko osolonej wodzie. Osączyć.
Cebulę posiekać w sporą kostkę, zrumienić lekko na oleju, dosypać bułkę tartą, dodać pieprzu i smażyć, stale mieszając, na średnim płomieniu.
W międzyczasie dodać wyciśnięty czosnek i płynną przyprawę do zup.
Kiedy bułka tarta będzie uprażona dodać ugotowaną fasolkę i razem podsmażyć, stale mieszając.
Na koniec dodać masło klarowane i wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.10.2015 13:46
...w wersji duszonej...
Habibi 03.10.2015 13:45
Robię ją również w wersji suszonej, bez bułki tartej, ale za to na pikantnie :)
Czarnula87 04.08.2013 10:47
smakowita :)))
Magula 04.08.2013 08:00
Fajny przepis na fasolkę
jasiek 03.08.2013 20:54
uwielbiam jako przekąskę
agnieszka214 03.08.2013 19:23
apetycznie i zachęcająco wyglada
Marta11 03.08.2013 18:16
pyszna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak