Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wypasiona jajecznica z grzankami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kanapki
pomidor 1 szt
masło 1 łyzeczka
jajko 2 szt
szczypior
ser gouda 5 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wypasiona jajecznica z grzankami

Jajka myjemy i rozbijamy do miseczki , solimy do smaku - mieszamy widelcem. Chleb tostowy kroimy w kosteczkę i smażymy na masełku na grzanki. Pomidora średniej wielkości myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelnie dajemy grzanki dodajemy pokrojonego pomidora mieszamy. Zalewamy jajkiem i dodajemy pokrojony w kosteczkę ser zółty. Wszystko lekko mieszamy. Dodajemy pokrojony szczypior. Solimy doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 04.08.2013 14:40
fajna jajecznica
gosia561 03.08.2013 11:23
mniamciu na śniadanie
Agnieszka-87-25 03.08.2013 08:33
jajecznice uwielbiam
Magula 03.08.2013 08:16
Średnio to wygląda
kriko 03.08.2013 07:01
super lubie taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak