Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kotleciki z kurczaka, boczku i oliwek zielonych

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka ugotowana 80 g
ser żółty 50 g
oliwki zielone 50 g
mieszanka orzechowa 4 łyżki
pietruszka zielona 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
boczek 40 gotowany
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kotleciki z kurczaka, boczku i oliwek zielonych

Mieszanki orzechowa : drobno posiekane w równych proporcjach: migdały, pestki dyni, orzech włoski, starty suchy chleb pełnoziarnisty

Kurczaka i boczek kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy starty na tarce żółty ser, posiekane drobno oliwki, pietruszkę, tymianek, mieszankę orzechową, pieprz i jajka, dokładnie mieszamy, formujemy 4 kotleciki, smażymy na oleju na złoty kolor.

Kotleciki podajemy z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 20.10.2016 13:13
Z orzeszkami, alb migdałkami na pewno fajnie chrupią.
Ewa104 02.08.2013 15:41
Ciekawa wersja kotlecików.Nietypowa-podoba mi się.
Janina 02.08.2013 14:49
Ciekawy zestaw składników;)
msmors 02.08.2013 13:35
pyszny obiadek
wiola333 02.08.2013 13:30
bardzo pyszne danie
Kuchenka 02.08.2013 12:28
ładnie wygląda to jedzonko
Magula 02.08.2013 12:15
Pyszny przepisik
halina17 02.08.2013 12:15
Smaczne kotleciki.
Konczi 02.08.2013 12:04
smaczne połączenie składników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak