Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, ogórków i rzodkiewek

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt.
jarmuż 3-4 liście
ogórki gruntowe 3 szt.
rzodkiewki 1/2 pęczka
jogurt grecki 1/2 szkl.
czosnek 1-2 ząbki
sok z limonki 2-3 łyżeczki
cukier do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, ogórków i rzodkiewek

Warzywa myjemy.
Kapustę pekińską i jarmuż drobno szatkujemy. Przekładamy do miski.
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, a rzodkiewki na mniejsze kawałki, dodajemy do kapusty. Mieszamy razem.

Z jogurtu greckiego, soku z limonki, przeciśniętego przez praskę czosnku robimy sos, który doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.

Surówkę łączymy z sosem i mieszamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 27.08.2013 17:53
Dla mnie surówka znakomita!
mufinka79 03.08.2013 09:27
Spróbujcie przemycić jarmuż do waszych surówek, jest naprawdę smaczny i bardzo zdrowy!
Mniam 02.08.2013 18:01
Lubię surówki z pekinki, ale też jestem ciekawa smaku jarmużu.
marcia7 02.08.2013 15:41
dobra do obiadu
Magula 02.08.2013 12:12
Nigdy nie jadłam jarmużu, ciekawa jestem jak smakuje
Piotr-21 02.08.2013 11:54
smaczne danie
Barbara/zuza22_85 02.08.2013 11:46
bardzo dobra
Zdzisław 02.08.2013 11:26
lubię tak doprawione potrawy
Mati13 02.08.2013 11:24
lubię sałatki z jarmużem - bardzo smacznie wygląda
Konczi 02.08.2013 11:16
zdrowie na talerzu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak