Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z warzywami i tuńczykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250g dowolny
cebula 1 sztuka
kukurydza 0,5 puszki
czarne oliwki 3 lyzki
keczup pikantny 3 lyzki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 lyzeczka
sól
ser żółty maly kawalek
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z warzywami i tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać olej z tuńczyka, zeszklić cebulę, dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę (ja użyłam zamrożonej papryki bez skóry). Chwilę przesmażyć. Dodać pokrojone w krążki oliwki i wsypać odsączoną kukurydzę.
Krok 1 - Makaron z warzywami i tuńczykiem foto
2
Dodać całego tuńczyka razem z olejem, wymieszać z warzywami. Dodać keczup, sól i pieprz do smaku oraz zioła. Zamieszać. Dusić chwilę razem.
Krok 2 - Makaron z warzywami i tuńczykiem foto
3
Makaron ugotować al-dente (ja pomieszałam makarony, których czas gotowania był podobny). Odcedzić.
Krok 3 - Makaron z warzywami i tuńczykiem foto
4
Makaron wrzucić do warzyw z tuńczykiem, zamieszać. Chwilę razem podgrzać.
Krok 4 - Makaron z warzywami i tuńczykiem foto
5
Makaron rozłożyć na talerze, posypać odrobiną tartego żółtego sera
Krok 5 - Makaron z warzywami i tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.03.2014 13:28
dobre danie :)
Jagódka77 09.02.2014 13:44
super danie, chętnie bym spróbowała
Wacław 07.12.2013 19:35
pyszne jedzonko :-)
Dorota59 08.09.2013 11:50
wspaniałe danie
caralajna 02.08.2013 07:33
uwielbiam takie dania
Konczi 01.08.2013 22:31
lubię takie jedzonko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak