Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka korzenna na porzeczce czerwonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka 300 gram
cynamon 1 laska
cukier 250 gram
Goździki całe Prymat 5 szt
wódka 500 ml
woda 250 ml
świeża mięta 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka korzenna na porzeczce czerwonej

Porzeczki zasypujemy połową cukru i odkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia przekładamy całość do słoika. Dodajemy cynamon, goździki, resztę cukru oraz miętę. Zalewamy wodą oraz sokiem, który wypłynął z porzeczki. Dodajemy wódkę. Zakręcamy. Wstrząsamy (robimy to też co 2-3 dni). Słoik trzymamy w ciepłym miejscu ok. 1 miesiąc.
Przed podaniem sprawdzamy czy nie jest za mocna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 01.08.2013 13:23
Bardzo interesująca.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak