Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowo - koperkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 250 ml
grzyby leśne 500 g
koperek pęczek 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowo - koperkowy

Kroki postępowania

1
Grzybki oczyścić i obgotować we wrzątku. Cebule obrać i pokroić w kostkę podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Sos grzybowo - koperkowy foto
2
Do podsmażonej cebulki dodać grzybki wymieszać i smażyć razem około 2-3 minuty
Krok 2 - Sos grzybowo - koperkowy foto
3
Następnie wlać śmietanę, wymieszać i smażyć na małym ogniu aż śmietana się zredukuje.
Krok 3 - Sos grzybowo - koperkowy foto
4
Na koniec dodać posikany koperek oraz sól i pieprz do smaku wymieszać
Krok 4 - Sos grzybowo - koperkowy foto
5
Podawać z ryżem.
Krok 5 - Sos grzybowo - koperkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 10.08.2013 14:36
bardzo smaczny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak