Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BITKI WOŁOWE Z LEŚNYMI GRZYBAMI

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 gramów
mąka 1 łyżka
smalec 2 łyżki
cebula 2 sztuki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: BITKI WOŁOWE Z LEŚNYMI GRZYBAMI

Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić i rozbić. Osolić, oprószyć mąką i usmażyć na silnie rozgrzanym smalcu. Przełożyć mięso do rondla, podlać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem. W pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę z grzybami z grzybami, włożyć do mięsa razem z przyprawami. Dusić do miękkości uzupełniając stopniowo odparowaną wodę. Potrawę możemy zaciągnąć śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 08.08.2013 21:11
och wspaniale wyglądają Twoje bitki
GOSIA18 08.08.2013 20:32
ale bym zjadła, przepyszne danie
Monika10 08.08.2013 20:09
bardzo lubie smak i zapach grzybów leśnych
Luki 08.08.2013 19:04
przepyszne mięsko
Wiesława1 08.08.2013 18:38
hmmm pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak