Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy zapieczony pod pieczarkami, pomidorem i serem.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
jajko 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
pomidor
ser żółty 4 plastry
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy zapieczony pod pieczarkami, pomidorem i serem.

Schab dokładnie myjemy i lekko rozbijamy, nacieramy pieprzem. Jajko rozbijamy i otaczamy nim kotlety, a następnie panierujemy w bułce tartej.

Pieczarki i cebulę kroimy w paseczki. Rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, karmelizujemy, dodajemy pieczarki, dusimy chwilę.
Pomidora kroimy w plastry lub w ósemki.

Na każdy (nieusmażony) kotlet nakładamy pieczarki z cebulą i pomidora, posypujemy ziołami prowansalskimi, zakrywamy żółtym serem. Wygodniej jest używać plasterków, ale równie dobrze ser może być tarty.

Mięso układamy na ruszcie, pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 06.08.2013 23:47
Pychotka :)
eMMe 06.08.2013 19:58
Niezwykły schabowy:)
Marta11 06.08.2013 17:11
pysze jedzonko
iwi 06.08.2013 16:34
Po takim kotlecie będzie żyło;)
Konczi 06.08.2013 16:30
rewelacyjnie się prezentuje, moje smaki
biatriss 06.08.2013 16:29
robie koniecznie!
Janina 06.08.2013 16:29
Wspaniałe kotlety;)
adelajda 06.08.2013 16:19
pycha !!!!!!
Czarnula87 06.08.2013 15:59
robię takie same i są pyszne :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak