Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
ogórki kiszone 2 szt
papryka konserwowa 1 szt
cebulka marynowana 1/2 szkl
kukurydza w puszce 1/2 szkl
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną kapustę bardzo drobno poszatkować, zalać wrzątkiem. Gdy przestygnie odcisnąć z wody. ( ja kapustę szatkowałam obieraczką do warzyw ) Ogórki i marynowaną paprykę pokroić w kostkę. Cebulki i kukurydzę wyjąć z zalewy, osączyć. Jogurt wymieszać z majonezem
Krok 1 - Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy foto
2
Wszystkie składniki surówki razem połączyć, doprawić do smaku cukrem, pieprzem i szczyptą soli.
Krok 2 - Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy foto
3
Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 3 - Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 11.08.2013 00:19
Świetna sałatka do obiadu.
olkaaa 07.08.2013 07:43
muszę spróbować
misia53 06.08.2013 23:45
podoba mi się taki zestaw składników , chętnie wypróbuję
Katarzyna/kate1980 05.08.2013 20:49
nigdy takiej nie jadałam koniecznie muszę wypróbować przepis
Adamorek 05.08.2013 12:37
idealna do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak