Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z fasolką szparagową i sosami
Kroki postępowania
Obieramy i gotujemy fasolkę z dodatkiem soli tak długo aż zrobi się miękka.
Mieszamy razem 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej i 6 łyżek mleka. Dodajemy przyprawę kucharek i następnie smażymy.
W rondelku gotujemy sok pomidorowy, następnie dodajemy wymieszaną mąkę-3 łyżki ze śmietaną-3 łyżki. Mieszamy i czekamy do zagotowania. Doprawiamy solą, pieprzem.
Do rondelka wkładamy 3 łyżki twarogu, dodajemy 2 łyżki śmietany, 2 ząbki czosnku (rozdrobionego) i dokładnie mieszamy, aby całość stała się jednolitą masą, a następnie nastawiamy na kuchenkę i gotujemy mieszając.
W 3/4 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy połowę bulionetki i dolewamy to do masy serowej (powoli, małym strumieniem) cały czas mieszając. Gdy połączy się to można "zmniejszyć ogień na kuchence".
W kubeczku mieszamy 2-3 łyżki mąki pszennej i 2-3 łyżki śmietany oraz odrobinę wody (około 2 łyżki stołowe) tak aby nie było grudek. Dodajemy to do rondla z sosem gdy ten będzie się gotował, bardzo dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Całość zwijamy tak jak naleśniki. Polewamy sosami: pomidorowym i serowym.
SMACZNEGO