Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta morelowo-melonowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 200 g
konfitura morelowa 3 łyżki
masło 100 g
mąka pszenna 230 g
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 120 g
kakao 2 łyżeczki
esencja waniliowa 1 łyżeczka
płatki migdałowe 50 g
golden syrup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: tarta morelowo-melonowa

Z mąki, cukru, żółtek, kakao, esencji i golden syrup zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię i schłodzić przez 1h.
Schłodzone ciasto podzielić - na większą część(2/3) i mniejszą (1/3).
Formę do tarty wylepić większą częścią ciasta.Rozsmarować konfiturę melonową. Następnie wyłożyć umyte i przepołowione morele. Następnie pozostałą część ciasta "pokruszyć" po wierzchu. Na samym końcu ciasto potrzepać płatkami migdałowymi.
Piec w 170C przez ok. 45minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.07.2013 13:24
pysznie wygląda :)
arbuzowo 22.07.2013 21:31
wygląda bardzo smakowicie
Pyszota 22.07.2013 19:01
świetna tarta
Kolorowa 22.07.2013 19:00
Fajny kolor i owoce ;)
misia53 22.07.2013 17:49
ciekawy zestaw składników, spróbuję
gosia561 22.07.2013 17:22
ale smakołyki
patryska76 22.07.2013 17:20
Pyszności :)
idealme 22.07.2013 15:55
bardzo smacznie wygląda, zjadłabym z wielką chęcią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak