Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szynkowa z ogórkiem małosolnym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 25 dag
ogórek małosolny 4 szt
cebula 1/2 szt
natka pietruszki
szczypior
Pieprz biały mielony Prymat
olej rzepakowy
jajko 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szynkowa z ogórkiem małosolnym

Szynkę wędzoną gotowaną kroimy w zgrabną kosteczkę. Natkę pietruszki i szczypior myjemy osuszamy i siekamy. Cebule białą ok 1/2 sztuki siekamy drobno. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na miękko. Studzimy obieramy i wkładamy do czystej miseczki siekamy je nożem na małe kawałki z żółtek zrobi się jakby sos. Dodajemy jajka do pozostałych składników. Mieszamy solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i dodajemy troszkę oleju.Mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 21.07.2013 11:16
Fajny przepis, muszę spróbować :)
cukiereczek 21.07.2013 09:01
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak