Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
jajko 4 sztuki
masło 15 dag
cukier 25 dag
skórka z cytryny 1 łyżka
posiekane listki tymianku5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Ciasto zagnieść z trzech jajek, mąki pszennej, masła, cukru u skórki otartej z cytryny. Rozwałkować je, następnie wyłożyć na wysmarować tłuszczem blachę i pokroić w kwadratowe ciasteczka, całość posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać posiekanymi drobno orzechami. Ciasteczka piec w nagrzanym do
180 stopni piekarniku do ozłocenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.12.2012 22:07
pycha!
Justyna37 23.03.2012 10:48
pycha
Barbara55 12.04.2011 15:41
lubię to
Norgiusz 04.04.2011 07:29
fajne
kielcok1 14.03.2011 15:25
ciasteczek nie odmawiam
rakow2
rakow2 29.12.2010 13:40
lubię ciasteczka
Iwusia 25.09.2010 10:04
bardzo fajny przepis na szybkie ciasteczka :)
Krzysztof42 16.06.2010 19:23
szkoda że fotki nie ma bo pewnie jeszcze większego smaka bym miał :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak