Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe babeczki z kruszonką

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
cukier drobny 1/2 szklanki
cukier waniliowy 32 g
mleko 2% 150 ml
jajko 2 sztuki
olej roślinny 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól szczypta
kruszonka
mąka pszenna 150 g
cukier brązowy 50 g
margaryna 100 g
maliny świeże 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe babeczki z kruszonką

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Do miski wbijamy jajka wlewamy olej mleko oraz cukier i miksujemy mikserem aż cukier sie rozpuści i masa zrobi się puszysta,wtedy wsypujemy składniki suche-mąkę z proszkiem i cukrem waniliowym miksujemy mikserem do połączenia składników.
Krok 1 - Malinowe babeczki z kruszonką foto
2
Kruszonka:Mąkę łączymy z zimnym masłem oraz brązowym cukrem zagniatamy szybko ciasto na kruszonkę . Wlewamy ciasto do wyłożonej papilotkami formy do muffinek do 3/4 wysokości ,posypujemy malinami oraz kruszonką . Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy 35 minut.
Krok 2 - Malinowe babeczki z kruszonką foto
3
Po upieczeniu pozostawić na kratce kuchennej do ostudzenia.
Smacznego życzę;)
Krok 3 - Malinowe babeczki z kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 28.07.2013 13:37
mniam pycha
gosia56 28.07.2013 13:07
napewno pyszne babeczki
Mniam 28.07.2013 13:03
Muszą być przepyszne.
Olga_SK 28.07.2013 13:01
Prezentują się profesjonalnie :)
Marta11 28.07.2013 12:06
swietne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak