Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z pęczakiem i mięsem z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 3/4 szklanki
kapusta biała 1 głowa
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przecier pomidorowy
pomidory w zalewie pomidorowej
cukier 1 łyżeczka
indyk 60 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z pęczakiem i mięsem z indyka

całą kapustę sparzyć w garnku ok. 15 minut, odciąć grube części nerwów liści, poddzielać na liście.
Pęczak ugotować al dente, ostudzić, połączyć z mielonym mięsem, dodać przyprawy, uformować gołąbki.
Następnie dno szerokiego garnka wyłożyć liśćmi kapusty, dodać pomidory w puszce,przecier i łyżeczkę cukru, liść laurowy, ziele angielskie i układać nasze gołąbki jeden na drugim. Gotować pod przykryciem ok. 1 godziny, kontrolując ilość sosu, na małym ogniu.
Pyszne gołąbki gotowe ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.12.2015 18:46
lubię gołąbki :)
Margo1 07.05.2014 05:43
moje ulubione
votus 28.07.2013 21:54
fajny przepis
Adam/ZUB3R 26.07.2013 19:56
smaczne gołąbki
edzik 26.07.2013 18:56
pyszności !
galo90 26.07.2013 17:42
bardzo apetyczne! :)
sanielcia 26.07.2013 16:29
Super, uwielbiam gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak