Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z tuńczykiem i bobem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1/2 szklanki
ryż biały 1 szklanka
bób 1 szklanka
szczypior
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z tuńczykiem i bobem

Ryz dziki i biały gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy do niego tuńczyka z puszki i dobrze mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku, soli już nie trzeba. Bób gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem ząbku czosnku. Po ugotowaniu studzimy obieramy i dodajemy do ryżu. Mieszamy wszystko razem . Dodajemy posiekany szczypior.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 13.07.2013 12:19
super połaczenie :) uwielbiam bób ;)
stokrotka 13.07.2013 12:18
ciekawa propozycja
agus198900 13.07.2013 10:35
bobu nie jadłam ale połączenie ryżu i tuńczyka mi odpowiada;)
iwa643 13.07.2013 08:49
Smaczny wegetariański obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak