Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowo-budyniowe placuszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier wanilinowy 1,5 łyżki
mąka 3/4 szklanki
budyń waniliowy torebka
sól szczypta
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowo-budyniowe placuszki

Kroki postępowania

1
Roztrzepać jajka.
Krok 1 - Waniliowo-budyniowe placuszki foto
2
Do roztrzepanych jajek dodać cukier, cukier waniliowy oraz sól.
Krok 2 - Waniliowo-budyniowe placuszki foto
3
W osobnej misce, przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem budyniowym oraz mlekiem.
Krok 3 - Waniliowo-budyniowe placuszki foto
4
Obydwie miski wymieszać razem aż uzyskają jednolitą konsystencję.
Krok 4 - Waniliowo-budyniowe placuszki foto
5
Smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu z każdej strony aż uzyskają złoty kolor.
Krok 5 - Waniliowo-budyniowe placuszki foto
6
Gotowe placuszki można jeść solo, gdyż mają niepowtarzalnie waniliowy smak lub z ulubionym dodatkiem.
Krok 6 - Waniliowo-budyniowe placuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AliCe
AliCe 01.09.2013 18:29
Waniliowo- budyniowe mmmm ^^
Katarina 31.07.2013 15:02
Muszę wypróbować przepis
sylwiusia055 19.07.2013 21:11
pyszne takie
gusia1000 13.07.2013 00:29
Tylko takie robić.
Marta11 12.07.2013 18:27
fajne placuszki
IZABELA29 12.07.2013 18:02
muszą fajnie smakować
iwi 12.07.2013 17:22
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak