Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot agrestowo-porzeczkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 0,5 kg
porzeczka czerwona 0,5 kg
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot agrestowo-porzeczkowy

Agrest umyć dokładnie, usunąć gałązki listki i ogonki. Wrzucić do garnka.

Porzeczkę podobnie oczyścić, umyć, i wsypać do agrestu. Dodać cukru (można wsypać więcej. Wg upodobań smakowych).

Owoce zalać wodą i zagotować. Gotować na małym ogniu około 5 minut. Zdjąć z ognia, przykryć pokrywką i odstawić do ostudzenia.

Odcedzić kompot od owoców i schłodzić. Rozlać do szklaneczek i podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.02.2014 14:40
super smaki razem :)
Beatris 01.01.2014 10:35
Wyśmienity kompocik:)
RenataZ-et 27.12.2013 21:57
smaczne połączenie
Seba 10.09.2013 08:16
smaczny kompocik
IwonaKa 05.09.2013 17:11
bardzo lubie kompoty,Twój jest pyszny
Mati13 20.08.2013 13:25
bardzo dobre połączenie :)
mysza75 20.07.2013 15:22
Bez cukru i piję do dna :-)
paulina2157 20.07.2013 13:45
super kompocik świetny smak z porzeczek i agrestu
patryska76 20.07.2013 10:57
Musi być bardzo orzeźwiający :)
Karmel-itka 20.07.2013 10:56
nie wyobrażam sobie letniego obiadu bez domowego kompotu!
IwonaDD 20.07.2013 10:32
porzeczki, agrest czyli wszystko to co miałam kiedyś w rodzinnym ogródku, wspaniały kompot, moje smaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak