Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kurczakiem i parmezanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
pierś z kurczka 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
bulion warzywny
masło 1 łyżka
szczypior
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kurczakiem i parmezanem

Cebule i czosnek siekamy podsmażamy na masełku. Wsypujemy ryż mieszamy i chwile smażymy. Podlewamy 1/2 szklanki bulionu i gotujemy. Dodajemy bulion kiedy widzimy ,że ryż go wchłoną. Czynność powtarzamy z 4 razy. Następnie dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. Pierś z kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Ugotowana kroimy w kosteczkę i dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą , kurkumą dla koloru i odrobina soku z limonki. Na koniec dodajemy posiekany szczypior i garść tartego parmezanu. Mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 19.01.2014 00:56
lubię taki
joanna__s 20.07.2013 13:42
Szybko i smacznie. Pycha!
iwi 20.07.2013 07:24
Smaczna potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak