Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto porzeczkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 0,5 szkl
mąka 1,5 szkl
jajko 4 szt
cukier brązowy 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
porzeczka czarna 300 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowe

Kroki postępowania

1
Jajka wybić do miski, ubić mikserem. Następnie wsypać do jajek cukier, dalej ubijać na puszystą masę.
Krok 1 - Ciasto porzeczkowe foto
2
Do ubitej masy wlewać cienkim strumieniem olej, dobrze zmiksować.
Krok 2 - Ciasto porzeczkowe foto
3
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej, dobrze wymieszać.
Krok 3 - Ciasto porzeczkowe foto
4
Porzeczki oddzielić od szypułek, opłukać, osączyć.
Na samym końcu dodać porzeczki do ciasta, dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Ciasto porzeczkowe foto
5
Tortownicę o wymiarach 27 cm, wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, włożyć do piekarnika i piec ok.45 minut w 160 stop.
Krok 5 - Ciasto porzeczkowe foto
6
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Ciasto porzeczkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 30.07.2013 22:28
świetnie wygląda
Mniam 19.07.2013 20:48
Bardzo smaczny.
gosia56 19.07.2013 20:45
napewno pyszne
angelika14 19.07.2013 20:28
ale smacznie wygląda, prosty i szybki a co najważniejsze smakuje wszystkim
marcia7 19.07.2013 20:08
super letnie
Dorota59 19.07.2013 20:04
na pewno jest pyszne
LoLa 19.07.2013 19:55
szybkie i proste super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak