Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik według przepisu teścia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszka z królika 1
sól
pieprz
majeranek
olej 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
margaryna 1/3 kostki
woda
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Królik według przepisu teścia

Kroki postępowania

1
Królika poćwiartować, umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Olej wymieszać z musztardą i wysmarować tym mięso. Odstawić na noc do lodówki.
Krok 1 - Królik według przepisu teścia foto
2
Następnego dnia na margarynie podsmażyć, a następnie podlać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem.
Krok 2 - Królik według przepisu teścia foto
3
Gdy mięso jest już miękkie wyjąć je, a sos zaciągnąć mąką z wodą.
Krok 3 - Królik według przepisu teścia foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Królik według przepisu teścia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 06.08.2013 22:25
ale pyszności
Luki 19.07.2013 19:54
lubię takie mięsko
sasanka 19.07.2013 19:50
Jak ja dawno królika nie jadłam :) a ten Twój to smaka robi :D
Wiesława1 19.07.2013 19:48
bardzo lubię królika ,a tak jeszcze nie robiłam
Megg 19.07.2013 18:43
wspaniały i smaczny obiadek
kriko 19.07.2013 16:16
kroliki sa smaczne
Krzysztof15 19.07.2013 16:09
lubie bardzo sam trzymam króliki
idealme 19.07.2013 14:12
ale rarytas :) pycha!
Olga_SK 19.07.2013 14:04
Chyba ze 100 lat nie jadłam królika... Pora nadrobić zaległości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak