Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka nadziewana fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka
feta
sól
pieprz
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
cukinia 1 małą
papryka 1 mała
pomidor 1
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka nadziewana fetą

Kroki postępowania

1
Pierś z indyka podzielić na mniejsze części i rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na mięso wyłożyć kawałki fety i zawinąć roladkę, zawiązać nitką lub spiąć wykałaczką.
Krok 1 - Pierś z indyka nadziewana fetą foto
2
Roladki posypać przyprawą do indyka i ugotować na parze. Cukinię i pomidora obrać, wszystkie warzywa pokroić w kostkę i podsmażać na patelni aż staną się miękkie (podlewać wodą), doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać koncentrat i wymieszać.
Krok 2 - Pierś z indyka nadziewana fetą foto
3
smacznego
Krok 3 - Pierś z indyka nadziewana fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 17.07.2013 13:30
uwielbiam indyka i fetę ;)
as28 16.07.2013 16:37
mniam mniam
Sylwia26 16.07.2013 15:56
apetycznie wygląda
Konczi 16.07.2013 15:32
pysznie się komponuje - smaczne :)
Aleksandra/Olcia 16.07.2013 15:29
wow fajny pomsyl
Monika-twin 16.07.2013 15:09
fajna forma podania,inna
Megg 16.07.2013 14:47
hmm wspaniałe mięsko!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak