Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kawowo-śmietankowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 8
cukier 8 łyżek
mąka 8 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
MASA KAWOWA;
masło 1 kostka
kawa 2 łyżki
woda 0,5 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
Masa śmietankowa
śmietana 30% 1 l
cukier puder 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kawowo-śmietankowe

Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek i ubic z cukrem na pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać przesitowaną mąke i proszek. Wymieszać. Piec w 180s topniach przez 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na 3 części.
Masa kawowa:
Kawę zaparzyć. Ostudzić. Masło utrzec na puch. Dodać cukier puder oraz kawe i zmiksować.
Masa smietankowa:
Żelatyne przygotowac według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietane ubic na wysokich obrotach na puch. Dodać cukier puder oraz zelatynę zmiksować.
Pierwszego biszkopta posmarować masa kawową. Przykryć drugim i posmarowac masą śmietankową. Przykryć trzecim i zrobic wzorki z masy śmietankowej. Posypac kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 16.07.2013 18:11
bardzo fajny przepis
Kasia35 16.07.2013 15:30
toż to już cały tort, w sam raz na czyjeś urodziny
Iwa27 16.07.2013 14:26
musi byc pyszne
Adamorek 16.07.2013 13:53
super torcik
Mniam 16.07.2013 13:46
Wygląda jak tort.
angelika14 16.07.2013 13:18
ojejku ile warstw, podziwiam za chęci, mi by się pewnie nie chciało, a przyznam że uwielbiam pichcić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak