Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bociany z lubelszczyzny

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2-2 kg
mąka 1/2 kg
jajko 1
woda
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bociany z lubelszczyzny

Kroki postępowania

1
Zagniatamy ciasto jak na domowe kluski.
Wałkujemy z niego okrągły placek
Krok 1 - Bociany z lubelszczyzny foto
2
Ziemniaki obieramy,ścieramy jak na placki kartoflane.
Doprawiamy do smaku i smażymy na patelni,aż się trochę masa zrumieni.
Jeszcze ciepłe wykładamy na placek.
Krok 2 - Bociany z lubelszczyzny foto
3
Zwijamy jak roladę i kroimy na roladki o szerokości 2-3 cm.
Bociany gotujemy aż wypłyną.
Krok 3 - Bociany z lubelszczyzny foto
4
Podajemy polane tłuszczem z cebulką lub skwarkami.
Krok 4 - Bociany z lubelszczyzny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 11.07.2013 19:46
Nazwa bardzo ciekawa,a i przepis super!
Magda24 08.07.2013 14:27
fajna nazwa a danie świetne
Kasia35 06.07.2013 08:31
świetna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak