Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowa z imbirem

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir 100 g
cukier 1,1 kg
sok z cytryny 1/2 szt.
truskawki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowa z imbirem

Truskawki pokroić na ćwiartki i zasypać cukrem, odstawić do następnego dnia.
Drugiego dnia wstawić na mały ogień i doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut. Odstawić i wystudzić, powtórzyć jeszcze raz. Po przestudzeniu wstawić na mały ogień trzeci raz, dodać starty na drobnych oczkach imbir i sok z cytryny, gotować do pożądanej konsystencji. Gorące rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić i postawić do góry dnem.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 11.03.2014 08:07
wspaniale mieć takie słoiczki
Bernadeta1 05.03.2014 00:09
na pewno zdrowe i bardzo smaczne
Alex_M 04.02.2014 11:18
pyszna konfiturka :)
gosia56 21.07.2013 22:07
tak jeszcze nie robiłam
aisza1 19.07.2013 13:40
takie domowe są najlepsze
marzencia2007 16.07.2013 17:37
u la la :) extra konfitura
ONY_za_kare 15.07.2013 11:16
z imbirem musi mieć fajny posmak :)
jordi 11.07.2013 13:04
pysznie to wygląda
mysza75 10.07.2013 11:26
Ale to musi być dobre :-)
Kasia35 10.07.2013 09:26
ciekawe połączenie
Granita 10.07.2013 01:23
bardzo ciekawa kombinacja smaków
aisoglam 09.07.2013 22:29
Aromatyczna konfitura :) Pyszna sprawa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak