Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zupa gulaszowa z pieczarkami i chili

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt.
papryka 4 szt.
marchewka 1 szt.
papryczka chili 1 szt.
mięso wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
pieczarki 6 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
natka pietruszki 1 garść
bulion 6 szkl.
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 łyżeczki
chili 1/2 łyżeczki
sól 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa gulaszowa z pieczarkami i chili

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Kolorowe papryki umyć, przekroić, wydrążyć z nasion i pokroić w większą kostkę. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Pieczarki umyć, osuszyć, obrać i pokroić w plasterki. Pokrojone pieczarki podsmażyć na łyżeczce oleju na patelni przez kilka minut.
Krok 1 - Kolorowa zupa gulaszowa z pieczarkami i chili foto
2
Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w cienkie półkrążki, a czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju w garnku zeszklić cebulę, dodać czosnek, drobno posiekane papryczki chili i podsmażyć jeszcze chwilę.
Mięso pokroić w niewielką kostkę i dodać do podsmażonej cebuli z czosnkiem. Smażyć przez 5 minut.
Krok 2 - Kolorowa zupa gulaszowa z pieczarkami i chili foto
3
Po tym czasie do mięsa dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i smażyć 5 minut.
Krok 3 - Kolorowa zupa gulaszowa z pieczarkami i chili foto
4
Następnie do garnka wlać bulion, dodać pokrojone ziemniaki, marchewkę, paprykę i podduszone pieczarki, dokładnie całość wymieszać. Gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem przez pół godziny, aż warzywa zmiękną.
Po tym czasie dodać do zupy przyprawy, dokładnie wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Krok 4 - Kolorowa zupa gulaszowa z pieczarkami i chili foto
5
Zupę wlać do miseczek, podawać na gorąco z kwaśną śmietaną i kromką chleba.
Krok 5 - Kolorowa zupa gulaszowa z pieczarkami i chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.09.2016 00:25
dobra zupa
Kolorowa 09.07.2013 20:28
Kolorowe papryki, ekstra ;)
Pietruszka 09.07.2013 17:07
kocham takie zupy, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak