Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok czereśniowy do rozcieńczania

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
woda 1 litr
Kwas cytrynowy Prymat 1 opakowanie
czereśnie 50 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sok czereśniowy do rozcieńczania

Czereśnie obieramy z ogonków i płuczemy. Do garnka wlewamy wodę. Następnie do wody wsypujemy cukier, kwasek cytrynowy i czereśnie. Całość gotujemy około 10 minut od momentu wrzenia. Sok przecedzamy (aby nie było w nim czereśni) i rozlewamy do słoiczków. Słoiki zagotowujemy (pasteryzujemy). Sok świetnie smakuje rozcieńczony z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 28.11.2013 08:39
idealny na zimę
Wojt@s
Wojt@s 09.09.2013 09:20
muszę sam spróbować :)
pestka 01.08.2013 07:57
robiłam podobny, a w tym roku czereśnia mi uschła
mysza75 15.07.2013 11:38
Na zimę taki soczek idealny :-)
Łucja 11.07.2013 14:12
piękny zapas na zimę :)
ONY_za_kare 09.07.2013 17:54
widzę idzie ostra zima :)
Laila2786 09.07.2013 12:43
pyszny musi być
Aleksandra/Olcia 09.07.2013 12:35
mniam mniam
David 09.07.2013 12:25
super, na zimę jak znalazł.
pajbek 09.07.2013 12:01
Na zimę i nie tylko- super sprawa :-)
bogusia19 09.07.2013 11:52
też taki zrobię
Renata9 09.07.2013 11:49
pyszny soczek np. do herbatki
dodi 09.07.2013 11:42
zimą jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak