Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane parówki -UTOPENEC
Kroki postępowania
Serdelki nacinamy wzdłuż,do każdego serdelka wkładamy krążki cebuli.
Możemy spiąć wykałaczkami.
serdelki układamy na przemian z cebulą i papryką.
Zalewamy marynatą.
serdelki | 70-80 dkg |
cebulka mała | 6 |
ocet | 1 szkalnka |
woda | 3 szklanki |
sól | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżka |
pieprz | |
czosnek | 3-4 ząbki |
kolendra | 1-2 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 4-5 |
ziele angielskie | 10 ziaren |
papryka żółta | 1 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: